Onderstaand vindt u eerst een toelichting op de elementen van de functie, en daarna de indelingsmethode.
Toelichting op de elementen
De indeling van de functie ‘cateringbeheerder/manager’ wordt bepaald door drie elementen/aspecten, die van invloed zijn op de moeilijkheid van de leidinggevende taak. Deze drie elementen zijn:
A. het aantal medewerkers waaraan de functie leiding geeft (de personeelsbezetting);
C. de mate waarin de medewerkers anders dan in de ‘kantooruren’ werkzaamheden moeten verrichten.
Hoe meer er sprake is van de elementen A, B of C, des te zwaarder is de leidinggevende taak te achten. Het vierde element dat van invloed is op de indeling van de functie is:
D. de ‘moeilijkheidsgraad’ van het bereiden en serveren van gerechten, maaltijden, etc.
Aan elk element is de ‘mate van voorkomen’ verbonden; dat zijn de volgende:
A. De omvang van de personeelsbezetting, te onderscheiden naar:
Onder personeelsbezetting wordt verstaan: De totale normale bezetting volgens het formatieplan in aantallen medewerkers waaraan de beheerder/manager leiding geeft, ongeacht of medewerkers parttime of fulltime werken of gedetacheerd zijn (invalkrachten vallen hier dus buiten).
B. De mate waarin de medewerkers ‘ruimtelijk’ zijn gespreid over het aantal uitgifte-/ verstrekkingspunten en waarvoor dan het leidinggeven gedeeltelijk is gedelegeerd, te onderscheiden naar:
C. De mate waarin de medewerkers volgens het contract op andere tijden dan de normaal te achten kantoortijden de werkzaamheden moeten verrichten en waarvoor dan de leiding is gedelegeerd, te onderscheiden naar:
D. Tevens kan er sprake zijn van het door de medewerkers bereiden en serveren van gerechten, maaltijden etc. waarover in het contract afspraken zijn opgenomen, te onderscheiden naar:
Ten behoeve van het indelen van de functie cateringbeheerder/manager moet eerst worden vastgesteld in welke mate de elementen A, B en C voorkomen. Vervolgens vindt de indeling plaats, a.d.h.v. een hulptabel en twee indelingstabellen.
Hulptabel voor vaststelling moeilijkheidsgraad van het leidinggeven
Via de hulptabel worden de gevonden waarden van de elementen B en C herleid naar de ‘moeilijkheidsgraad’ van het leidinggeven. Zoek via onderstaande hulptabel op welke moeilijkheidsgraad in de in te delen bedrijfsfunctie optreedt: normaal, verzwaard of complex.
spreiding in werktijd: ruimtelijke spreiding: |
C1 | C2 | C3 |
---|---|---|---|
B1 | normaal | normaal | verzwaard |
B2 | verzwaard | verzwaard | complex |
Indelingstabellen
Vervolgens moet de juiste indelingstabel worden gekozen:
De juiste indeling van de bedrijfsfunctie wordt gevonden door in de gekozen indelingstabel, bij de gevonden waarde van element A en de uit de hulptabel gevonden moeilijkheidsgraad van het leidinggeven, de functiegroep af te lezen.
Indelingstabel 1
Voor indeling van beheerders-/managers-functies in het standaard assortiment*
personeelsbezetting
moeilijkheidsgraad |
A1 |
A2 |
A3 |
A4 |
A5 |
A6 |
---|---|---|---|---|---|---|
normaal | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 |
verzwaard | - | - | 5 | 5 | 6 | 7 |
complex | - | - | - | 6 | 7 | 8 |
Indelingstabel 2
Voor indeling van beheerders-/managers-functies in het uitgebreid/speciaal assortiment*
personeelsbezetting
moeilijkheidsgraad |
A1 |
A2 |
A3 |
A4 |
A5 |
A6 |
---|---|---|---|---|---|---|
normaal | 4 | 4 | 5 | 5 | 6 | 7 |
verzwaard | - | 5 | 5 | 6 | 7 | 8 |
complex | - | - | 6 | 7 | 8 | 9 |
*De getallen in de tabellen geven de functiegroepen van de CAO weer. Zie het functiegroepenstelsel.