- Betreft een locatie met bedrijfsrestaurant (met een capaciteit van ca. 100 bezoekers), gasten-/directierestaurant (elk met een capaciteit van meerdere tientallen bezoekers);
- de werkzaamheden vinden plaats zowel t.b.v. vaste programma's en menu-cycli als ook voor bijzondere gelegenheden (diners, recepties, partijen, ontvangsten e.d.). De producten variëren van standaardmatige gerechten in de bedrijfsrestaurant-menu-cyclus tot en met uitgebreide/speciale lunches en diners;
- bereiden en doorgeven van gerechten/gerechtgedeelten.
Resultaatgebieden | Taken |
---|---|
Optimale planning/organisatie m.b.t. de dagelijkse bereiding van de menu-cyclus en uitgebreide/speciale menu’s. |
|
Tijdig en in juiste hoeveelheid/aantallen bereide gerechten/gerechtgedeelten, maaltijden uit een vastgesteld menu. |
|
Tijdig en representatief bereide/afgemaakte en voor uitgifte gerede (uitgebreide/speciale) diners/lunches. |
|
Kwalitatieve en bruikbare bijdrage aan de samenstelling van speciale/uitgebreide menu’s. |
|
Betrouwbare en volledige (verbruiks)administratie en uitgevoerde nacalculaties. |
|
Schoongemaakte en opgeruimde werkruimten volgens de geldende HACCP-richtlijnen. |
|
Goed (vaktechnisch) aangestuurde hulp(en). |
|
Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: |
|
De referentiefunctie “Zelfstandig werkend kok (uitgebreid/speciaal assortiment)” komt overwegend voor in de grotere vestigingen van bedrijfscateraars met een uitgebreid/speciaal assortiment.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnaam:
- Kok