- Leiden van de medewerkers in het toegewezen team of de afdeling (veelal in ploegendienst), waaronder plannen, regelen, aansturen van deze medewerkers in werkuitvoering en personeelsbeheer;
- zorgen voor een efficiënte ontvangst en opslag van grondsstoffen, equipement en maal-tijdcomponenten, productie en assemblage van maaltijden/maaltijdcomponenten, de afwas en het in- en externe transport van (delen van) cateringvoorzieningen;
- deze functie is als een min of meer universele functie opgesteld, doch komt voor in een lichtere en zwaardere variant, gebaseerd op de grootte van de span of control en complexiteit van het team of de afdeling (zie hiervoor op tabblad 'download' de bijlage).
Resultaatgebieden | Taken |
---|---|
Een goed geleid en op zijn taak berekend team van medewerkers. |
|
Voorbereide en geplande dagelijkse werkzaamheden, zodat deze tijdig volgens de planning en normen/specificaties worden uitgevoerd. |
|
Gerealiseerde “productie” volgens planning en specificaties in de vereiste kwaliteit. |
|
Volgens de eisen beheerde bedrijfsruimten, apparatuur/hulpmiddelen en voorraden. |
|
Betrouwbare en volledige administratie van het team of de afdeling. |
|
Geleverde bijdrage aan verbetering/optimalisatie van proces, procedures en werkmethodes en/of verlaging van kosten voor het team of de afdeling. |
|
Geleverde bijdrage aan het verzorgen van presentaties en/of demonstraties voor klanten. |
De referentiefunctie “teamleider B” komt voor bij vrijwel alle inflight cateraars.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnaam:
- Afdelingschef
- Shiftleader