Het werkgebied betreft, afhankelijk van het bedrijf, enkele of alle hieronder genoemde aandachtsgebieden, die niveaumatig min of meer gelijk zijn:
- keuren van binnenkomende goederen, goederen in bewerking en eindproducten;
- controleren of (productie)processen volgens de vastgelegde procedures verlopen;
- onderzoeken en oplossen van kwaliteitsproblemen;
- bijdrage aan speciale activiteiten.
Resultaatgebieden | Taken |
---|---|
Gekeurde binnenkomende goederen, goederen in bewerking en half- en eindproducten a.d.h.v. specificaties, e.e.a. volgens de vastgestelde procedures/ werkvoorschriften. | |
Uitgevoerde controles (of audits) om de overeenstemming tussen de voorgeschreven procedures/werkvoorschriften en de werkelijkheid vast te stellen. |
|
In kaart gebrachte, onderzochte en opgeloste kwaliteitsproblemen. |
|
Bijdrage aan speciale activiteiten, zoals dienst- of programmawissels, klantkeuringen e.d. |
|
Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: |
|
De referentiefunctie “Medewerker kwaliteitsdienst” komt voor bij de meeste inflight cateraars.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnaam:
- Medewerker kwaliteitscontrole
- Medewerker quality control
- Quality assurance officer