- Bereiden van gerechten of gerechtgedeelten (w.o. diëten) a.d.h.v. recepturen in de voorgeschreven hoeveelheden (planning) en in de vereiste kwaliteit;
- inzetbaar in alle parties van de keuken.
Resultaatgebieden | Taken |
---|---|
Tijdige en juiste voorbereidingen voor een ongestoord productieproces in de keuken. |
|
Bereide maaltijdcomponenten overeenkomstig de planning en kwaliteitseisen. |
|
Schoongemaakte werkomgeving en eigen keukenmaterialen/-machines volgens de HACCP-richtlijnen voor instellingen. | |
Volledige en aan de eisen beantwoordende productieadministratie. |
|
Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: |
|
De referentiefunctie “Kok” komt overwegend voor in productiekeukens van de gangbare (penitentiaire) instellingen.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnaam:
- Instellingskok;
- Zelfstandig werkend kok