Referentiefuncties Contractcatering

Functiecategorie

Functieschaal

Leidinggevend


Cateringmedewerker A

Kenmerken van de referentiefunctie

- serveren van koffie en thee op correcte en gastvrije wijze;
- verrichten van schoonmaak- en afwaswerkzaamheden.

Organisatie

  • Rapporteert aan: cateringbeheerder/manager
  • Geeft leiding aan: niet van toepassing
Resultaat­gebieden Taken
Tijdige en op representatieve wijze verzorgde koffie- en theerondes.
  • zetten van koffie en thee m.b.v. speciale apparatuur;
  • serveren (op verzoek) van koffie/thee en eventueel frisdranken e.d. in kantoorruimten, vergaderzalen e.d.;
  • ophalen/afruimen van gebruikt serviesgoed, koffiekannen e.d.
Schoongemaakte en opgeruimde werkruimten volgens de geldende HACCP-richtlijnen.
  • afruimen en schoonmaken van tafels, schoonmaken van counter, apparatuur e.d.;
  • afwassen van gebruikt serviesgoed, glazen, keukenhulpmiddelen e.d., handmatig of m.b.v. afwasapparatuur;
  • wegzetten (gesorteerd) van afgewassen serviesgoed e.d. op daartoe bestemde plaatsen;
  • afvoeren van afval.
Gevulde en schoongemaakte dranken-, snack-, en levensmiddelenautomaten, conform voorschriften.
  • vullen van dranken-, snacks- en levensmiddelen-automaten met kant en klare, eventueel gekoelde/geportioneerde artikelen volgens een vast patroon;
  • uithalen van artikelen die de uiterste consumptiedatum hebben overschreden en deze afvoeren naar magazijn of keuken;
  • schoonmaken van automaten volgens geldende voorschriften.
Overige werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld:
  • deelnemen aan periodiek team- of afdelingsoverleg;
  • verrichten van overige met bovenstaande verbandhoudende werkzaamheden in opdracht van de leidinggevende.

Overige informatie en bezwarende omstandigheden

  • Tillen van serviesgoed, glaswerk e.d., duwen van koffiewagen.
  • Lopend en staand, en soms in gedwongen houding werken bij afwas- en schoonmaak-werkzaamheden.
  • Hinder van geluid van in werking zijnde was-/spoelmachine, van vocht, van aanraking met etensresten en van vuil. Omgaan met reinigingsmiddelen (w.o. chemicaliĆ«n).
  • Kans op letsel bij uitglijden op gladde vloeren, alsmede op letsel aan vingers en ledematen door beknelling, stoten of snijden.

Kennis en ervaring

  • Te woord staan van bezoekers en medewerkers van de clientorganisatie.
  • Naleven van de voorschriften op het gebied van veiligheid, Arbo, HACCP en werk- en presentatiemethoden.

Functie-indeling - Indelingshulpmiddel (IHM)

Kenmerken van het bedrijf

De referentiefunctie Cateringmedewerker A komt overwegend voor in vestigingen van bedrijfscateraars.
De functie kan in de praktijk ook voorkomen onder de volgende bedrijfsnaam:
- Medewerker kantine
- Countermedewerker A

Richtlijnen voor het indelen

=
Als de bedrijfsfunctie ten opzichte van de referentiefunctie ongeveer gelijk is, behoort deze bedrijfsfunctie ingedeeld te worden in groep 1.

-
Als de bedrijfsfunctie minder verantwoordelijkheden heeft: niet van toepassing.

+
Als de bedrijfsfunctie meer verantwoordelijkheden heeft, zoals bijvoorbeeld het bereiden en verkopen van eenvoudige koude lunches en snacks incl. bijkomende lichte administratieve en kassawerkzaamheden, conform de referentiefunctie cateringmedewerker B, dan indeling in groep 2.